DE NATUURLIJKE COMBINATIE:

DIERENPORTRETTEN DOOR Pascale Martens

- Werkwijze bij een schilderij in opdracht -

Ik probeer voor elk dier het juiste stuk hout te vinden, tot een ideale combinatie te komen, zodat de ziel van beiden tot uiting komt.

Samen met u zoek ik naar een geschikte ondergrond die past bij uw interieur en de geschikte sfeer en patina uitstraalt. Daarna is het zoeken naar een sprekende foto waarbij het dier zijn karakter laat zien. Ik kan natuurlijk ook zelf een foto maken.

Ik houd van ton sur ton schilderijen omdat ik van mening ben dat het stuk hout ook belangrijk is. Door op deze manier te werk te gaan, springt het dier er niet direct uit maar wordt het eerder bij toeval ontdekt. Het geheel straalt dan harmonie en rust uit.

Kleuren en afmetingen worden vooraf besproken en tijdens het schilderen wordt er nog overlegd om tot het gewenste resultaat te komen. Ik houd via foto's contact met u zodat alles tijdig bijgestuurd kan worden.

Alles is bespreekbaar. Hebt u liever een schilderij op doek of op een bestaand meubelstuk dan is dit uiteraard ook perfect mogelijk. Er kan ook een tekst, een stempel of een woord in het kunstwerk verwerkt worden voor een persoonlijke toets. De prijs hangt uiteraard af van de afmetingen, het aantal dieren en de tekst.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van projecten van a tot z.